Work Experience

Concept & Creative designer

Ik zie mezelf eerst als een creatieveling. Ik kijk altijd naar mijn omgeving op een creatieve manier, om deze nog beter te krijgen dan het al is. Ik ben altijd bezig met het bedenken van nieuwe concepten en ontwikkelen daarvan tot een succesvole onderneming. Creatief zijn is geen doel, maar een manier om met de omgeving om te gaan.

Het ontwikkelen van een concept kan een geslaagde basis vormen van een project. Daarom is het van belang om je je af te vragen waarom je iets wilt maken en wat wil je daarmee bereiken. Goed kijken naar wat in de marktbestaat en je goed positioneren.

 

Camera Journalist (Camjo)

Voordat het term “Camjo” naar voren was gekomen, had ik de journalistiek in zijn verschilldende vormen uit geoevend. Ik ging soms in team verband op locatie filmen en mensen intervieuwen. Toch vond ik het altijd fijner om alles alleen te doen. Het ging voor mijn gevoel soepeler en ik kon me meer gaan consentreren over wat ik wil vertellen, nu dat ik genoeg kennis had over de technische kant daarvan. Nu dat de laatste jaren het term “camjo” bekend, en toch een richting op zichzelf is gewornen, is hij mijn favorieten vorm van journalistiek gewornden. Door zijn vertaalslag van schriftelijk naar beeldend journalistiek. Voor verschillende internationale opdracht gevers heb ik reportages, maar ook interveiws gedraaid. Of het nou in teamverband is of alleen. Opmaat afhnakelijk van bv het doel, budget, deadline en dergelijke.

 

Regisseur

De regisseur is de artistieke leider van een creatief project. Hij bepaalt op welke manier en hoe een verhaal wordt vertelt, om zijn visie zo goed mogelijk beeldend neer te zetten. De regisseur heeft altijd goede kennis over de onderwerpen die hij vertelt. Dat gaat vaak samen met een goed onderzoek dat hij verricht om een verhaal te vertellen. Daarom is hij het eind verantwoordelijke voor hoe het verhaal uitendelijk op beeld komt en wordt verteld.

Ik regisseer vaak mijn eigen verhalen. Zoals de film “Last Wall” die ik met een plaatselijke cast & crew in Irak heb gedraaid. Maar ik heb ook vaak verhalen geregiseerd die geschreven zijn door iemand anders. Daardoor krijg ik kennis in meer onderwerpen en ik doe daar onderzoek naar. Het is altijd een plus punt wanneer een regissuer goede kennis heeft over de technisce zaken. Dat kan de communicatie binnen het team soepeler maken. Heb je een leuk verhaal die je graag als een film wilt zien? Neem gerust met mij contact op.

 

 

Photography

Een verhaal vertellen doormiddel van stille beelden is een uitdaging die ik heel graag altijd aanga. Ik vind het erg interessant om er overna te denken hoe ik een idee kan overbrengen op een juiste manier.

 

 

Director of Photography

De reden waarom ik het geweldig vind om cinematografische werk te doen is het feit dat je op het moment van filmen begin je een concept van idee om te zetten naar beeld. Vanaf dat moment kun je alles zien ipv lezen in het scenario.

 

 

Video Editor

Van een nieuws reportage tot het editen van een Tv commercial. Van een documentaire tot een video-clip. Je moet altijd doormiddel van je edit ervoor zorgen dat de kern van het verhaal op de juiste volgorde naar voren komt. Waarom zie je sommige beelden eerder, en andere later? Waarom zijn sommige beelden snel, andere beelden langzamer? Allemaal vragen die bij komen kijken. Elke volgorde vertelt iets anders, maar ook het ritme van deze beelden. Dit zijn allemaal keuzes die je tijdens de montage maakt en een cruciaal effect hebben op je eindproduct. Het doel van de montage is dat je uiteindelijk, het beste resultaat kan berieken in het vertellen van een verhaal, met de beelden die je hebt.

Zoek je een editor voor je beelden? Laat me weten via het contactformulier en ik zal samen met je de beste edit neerzitten.

 

Grading

Behalve de gebruikelijke kleurcorrectie, die de kleuren in een opname normaliseert en ervoor zorgt dat het technisch acceptabel is, kan de Grading een toegevogde waarde hebben door een bepaald gevoel te koppelen aan de beelden. Zo kan je bijvoobreeld en scene warmer en zonniger maken omdat je blijheid wilt uitstralen. Of juist donkerder en kouder omdat je het gevoel van eenzaamheid wilt geven aan je karakter. Naast de technische kennis die een colorist moet hebben, is het zeer belangrijk dat hij ook op een creatieve wijze weet om te gaan met de kleuren om de kern van het verhaal te versterkken. Je kiest nooit voor een kleur omdat het mooi is, maar omdat deze kleur ook het verhaal ondersteunt.

Heb je een film, documentaire of commercial die je wilt laten graden? of misschien een fictie verhaal? Maakt niet uit wat voor soort beeld, neem contact met me op en ik zal je daarmee helpen.